Plokin B-tytöt SM 8. Sini all starsiin

Bt_25_3

Pihtiputaan Plokin B-tytöt sijoittuivat Salossa pidetyssä SM-lopputurnauksessa kahdeksanneksi. Pelit olivat tasaisia joukkueiden välillä. Sunnuntaina pelatuissa peleissä useimmat kamppailut päättyivät kolmanteen erään ja jatkopisteisiin. Mestariksi tuli hieman yllättäen Ylöjärven Ryhti, joka voitti järjestävän seuran Salon Viestin 2-1. Pronssia voitti Kuusamon Pallokarhut,joka kukisti 2-0 erin Blues Volleyn

Kuvassa: ylh vas.Anni,, Henna, Anni, Jonna, Anniina alhaalla Alisa, Juuli ja Sini

Lauantaina Ploki oli selvittänyt itsensä puolivälieriin. Sunnuntaiaamun ensimmäisessä ottelussa se sai vastaansa turnauksen voittajasuosikin Salon Viestin. Ensimmäisessä erässä kotijoukkue sai pahoilla aloituksilla Plokin pelin tekemisen vaikeaksi, mutta vastaanoton toimittua Ploki vastasi hyvin Salon peliin. Toisessa erässä Ploki oli 7-15 taka-ajossa, mutta pikkuhiljaa se hivuttautui rinnalle ja tasoihin. Tällä kertaa Salo oli niukasti 25-23 parempi, samalla se vei paikan Plokilta mitalipeleistä.

Heti edellisen ottelun jälkeen Ploki kohtasi Joensuun Prihat. Avauserää vei Ploki 25-20, sen jälkeen peli tekeminen vaikeutui  ja Prihat selkeästi toisen erän. Kolmaskin lähti selkeässä 8-3 johdossa, mutta viimeisillä voimarippeillä Ploki nousi tilanteeseen 10-11,mutta se ei rittänyt. Prihat vei erän 15-11. Tappio merkitsi Plokille sijoitusottelua sijoista 7-8.

Alajärvi pelasi avauserässä pirteämmin kuin Ploki, palkinto heille tuli siitä 25-17 erävoitto.Toisessa erässä Ploki sai pelattua taktisesti järkevän pelin, joka merkitsi 25-20 erävoittoa. Kolma taas meni Alajärvelle 15-7.

Plokin sijoitus oli 8. se oli hyvä suoritus, mutta parempaankin oli pientä saumaa. Muutaman pelin pieni epäonnistuminen maksoi muutaman sijan. Kauden aikana Plokin b-tytöt pelasivat 30 ottelua, joista se voitti 25 kamppailua ja niistä se hävisi ainoastaan viisi peliä. Pelaajat kehittyivät kauden aikana monilla osa-alueilla merkittävästi. Työ jatkuu ja se tuo tulevaisuudessa vielä parempia tuloksia.