Plokin A-tytöt SM-pronssille

Pihtiputaan Plokin A-tytöt selvittivät itsensä pronssille A-tyttöjen finaaleissa.

Kausalassa pelatussa avauspäivänpeleissä lohkon ensimmäinen peli sujui hieman epävireisesti. Avausvastustaja Laihian Luja oli virkeämpi kuin Ploki. Pohjanmaalaisten 2-0 (25-16,25-20) voitto antoi Plokille lisäpotkua seuraavaan lohkopeliin. Selkeä tason nosto tuotti makean 2-0 (25-20,25-21) voiton Raision Urheilijoista, joka pudotti sijoituspeleissä kahden edellisen vuoden Suomen mestarin Woman Volleyn sijoille 9-12.

Ploki sijoittui lohkokakkoseksi, vastustajaksi  toisen lohkon kolmonen Loimaan Jankko. Ensimmäisessä erässä Ploki pääsi vastustajan ohi, mutta Jankko hoiteli 25-23 avauserän itselleen. Toinen erä ratkesi Jonna Kivisen vahvalla kahdeksan pisteen aloitusputkella. Toinen erä Plokille 25-12. Kolmatta erää Ploki  johti koko ajan. Neljäs ottelupallo tuotti 15-13 erävoiton ja 2-1 otteluvoiton.

Sunnuntaiaamuna Ploki kohtasi  puolivälierissä  lohkonsa voittaneen PuMan. Voittajalle oli palkintona pääsy mitalipeleihin, ottelun häviäjälle jäisi paikka pelata sijoista 5-8. Ploki aloitti puolivälierän pirteämmin. Ensimmäisen erän voitti pihtiputaalaiset 25-21. Toinen erä ei sujunut yhtä mainiosti. PuMa vei sen 25-20. Ratkaisevassa kolmannessa erässä vaihdettiin puolia Plokin johtaessa sitä 8-3. PuMa tuli  ja taisteli  vielä pelin jatkopisteille. Plokista löytyi vielä kuitenkin ratkaiseva voittovaihde. Erävoitto 16-14 ja paikka mitalipeleihin oli erinomainen  aamunavaus.

Pienen tauon jälkeen Ploki kohtasi välierässä järjestävän seuran Kausalan Yrityksen. Huolimatta kovasta taistelusta, Ploki ei saanut peliä pyörimään sillä teholla millä se pystyy parhaimmillaan. Yritys pelasi  tehokkaasti kotiyleisön kannustaessa. 0-2 (21-25,17-25) tappion jälkeen Ploki keskittyi pronssiotteluun.

Mitalipelissä Ploki kukisti Pieksämäen Tsempin , jo tutun vastustajan SM-sarjasta. Plokille pronssia erin 2-0 (25-23,25-20). Ottelussa Plokin laajempi materiaali kaatoi lähinnä Saara Tikan ja Tarun Lahden varassa olleen Pieksämäen. Plokilla oli monia onnistujia. Heta Rissanen on päässyt loukkaantumisen jälkeen vahvaan iskuun, Johanna Oikari onnistui torjuntapelissä, Sanni Määttä oli totutun vahva aloitusruudussa, koko joukkue teki onnistuneen lopputurnausmatkan Kausalaan. Kaiken takana oli valmentajat Olli Nenonen apunaan Satu Natunen, huoltajana Jouko Koljonen.

LOHKO 4: LP Kangasala, Vammalan Lentopallo, Kausalan Yritys

aiaamuna Ploki kohtaa puolivälierissä PuMan. Voittaja pääsee välieriin hävinnyt pelaa sijoista 5-8.